Μαθήματα Ειδικότητων

Μαθήματα Ειδικότητων

COMPUTERS Techno Kids

COMPUTERS Techno Kids

Στα Technokids τα παιδιά προσχολικής ηλικίας αποκτούν τεχνολογικές γνώσεις μέσα από σεναριακά μαθήματα που βοηθούν στην ψυχοκοινωνική και κοινωνικο συναισθηματική τους ανάπτυξη.
Μέσα από προγραφικές, προαναγνωστικές δραστηριότητες και ασκήσεις επίλυσης προβλημάτων, μαθαίνουν να χειρίζονται τον υπολογιστή και να τον αξιοποιούν ως εργαλείο από τα πρώτα τους σχολικά βήματα.
Στο πρόγραμμα Technokids, κάθε ενότητα περιστρέφεται γύρω από ένα κεντρικό θέμα για το οποίο δίδεται ποικιλία κατάλληλων δραστηριοτήτων με στόχους: τεχνολογικούς, προ-γραφικούς, προ-αναγνωστικούς, προ-αριθμητικούς ενώ βαθμιαία εξελίσσεται σ’ ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διδασκαλίας βασικών εννοιών και εντολών του Η/Υ.
Karate

Karate

Το Καράτε είναι για τα παιδιά ένας τρόπος όχι μόνο για να εξασκηθούν και να αναπτύξουν νέες σωματικές ικανότητες αλλά και για να μάθουν να είναι μέλη μιας ομάδας, να ψυχαγωγούνται και να βελτιώσουν το αίσθημα αυτοπεποίθησής τους.
Οι συνήθειες που θα αποκτήσουν τα παιδιά δια μέσου μιας υγιούς απασχόλησης με το  Καράτε θα τα συνοδεύουν σε όλη τους τη ζωή.
Mini Sports

Mini Sports

Mini Tennis, μπάσκετ, τοξοβολία, Yoga και Ζούμπα για παιδιά, σε ειδικές αθλητικές εγκαταστάσεις μέσα στο χώρο του σχολείου. Με το πρόγραμμα αυτό, προάγεται η σωματική και ψυχική υγεία, το παιδί ωριμάζει ψυχοκινητικά, επικοινωνεί, συνεργάζεται και συναναστρέφεται άλλα παιδιά, διασκεδάζει, εκτονώνεται, ψυχαγωγείται. Η συστηματική αθλητική δραστηριότητα συμβάλλει δραστικά στην πρόληψη των πιο συνηθισμένων λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος.
Θεατρικό Παιχνίδι

Θεατρικό Παιχνίδι

Το μάθημα του θεατρικού παιχνιδιού έχει στόχο να βοηθήσει στην ανάπτυξη και εξέλιξη των παιδιών σε όλα τα επίπεδα σωματικά πνευματικά και ψυχικά.
Ειδικότερα βοηθά τα παιδιά να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματα τους, να καταπολεμήσουν τις φοβίες τους, να αφεθούν και να δημιουργήσουν. Μέσα από μία σειρά παιχνιδιών που αφορούν το σώμα, το χώρο, το χρόνο, παιχνίδια παντομίμας, αυτοσχεδιασμού και δραματοποίησης τα παιδιά μεταμορφώνονται, υποδύονται ρόλους και καταστάσεις που απελευθερώνουν την φαντασία τους και τα ευαισθητοποιούν.
Έτσι τα παιδιά ανακαλύπτουν τον εαυτό τους, επικοινωνούν καλύτερα με τους υπόλοιπους της ομάδας τους, εκφράζονται δημιουργικά. Απολαμβάνουν, χαίρονται, παίζουν.
Μουσικονκινητική Αγωγή

Μουσικονκινητική Αγωγή

Μέσω της μουσικοκινητικής, το παιδί χρησιμοποιεί δημιουργικά τη φωνή, το σώμα του και τα μουσικά όργανα. Δημιουργεί και εκφράζεται μουσικά. Φτιάχνει στίχους και τραγούδια. Γίνεται συνθέτης, εκτελεστής και μαέστρος. Ερμηνεύει τη μουσική με κίνηση, χρησιμοποιώντας το σώμα του ως εκφραστικό μέσο.
Μέσα από αυτές τις δραστηριότητες, το παιδί αποκτά αυτοπεποίθηση, αίσθηση ευθύνης και συνεργασίας, αυτοπειθαρχία, πνεύμα ομαδικότητας και κοινωνικοποίησης. Έτσι βοηθούμε το παιδί να αναπτυχθεί συναισθηματικά, πνευματικά, σωματικά, κοινωνικά.
Εικαστικά

Εικαστικά

Το μάθημα των εικαστικών αποτελεί το μέσο της ανάπτυξης των δεξιοτήτων του μαθητή αλλά και της κατανόησης του υλικού και πνευματικού κόσμου μέσω της προσωπικής παρατήρησης και δημιουργίας, δίνοντας, έτσι, την ευκαιρία στους μαθητές να εκφράσουν τους προβληματισμούς και τις ιδέες τους μέσω μιας παραγωγικής διαδικασίας.
Κολύμβηση

Κολύμβηση

Η κολύμβηση συνιστάται από τους παιδίατρους ως η κατεξοχήν φυσική γυμναστική για τα μικρά παιδιά. Μέσα από ειδικό πρόγραμμα ασκήσεων, τα παιδιά εξοικειώνονται από μικρή ηλικία με το υγρό στοιχείο.
Η πισίνα που χρησιμοποιούμε είναι θερμαινόμενη κλειστού τύπου, με όζον και είναι σχεδιασμένη για παιδιά προσχολικής ηλικίας.
Μαγειρική

Μαγειρική

Το σχολείο μας θέλει τα παιδιά να αποκτούν γνώσεις και εμπειρίες από την αληθινή ζωή, αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητά τους και τη φαντασία τους. Οργανώνουμε λοιπόν σε μηνιαία βάση δραστηριότητες μαγειρικής. Διαβάζουμε και γράφουμε συνταγές, ακούμε τις δικές τους προτάσεις, μετράμε ποσότητες, ζυγίζουμε, ανακατεύουμε υλικά παρατηρώντας τις ιδιότητές τους, τις αλλαγές που υφίστανται όταν ψήνονται, όταν βράζουν, όταν αναμειγνύονται. Και μετά απολαμβάνουμε τις δημιουργίες μας.
Κηπουρική

Κηπουρική

Τα παιδιά που εμπλέκονται στη διαδικασία της καλλιέργειας λαχανικών βελτιώνουν  τη  σωματική τους κατάσταση, τρώνε πιο υγιεινά τρόφιμα,  και νιώθουν την ικανοποίηση της παραγωγής, δίνοντας  την αίσθηση της αυτοδυναμίας