Η Ιστορία Μας

photo (161)

Τον Αύγουστο του 1988 η Μαίρη Μίντζα, Κοινωνική Λειτουργός με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, ιδρύει στους Θρακομακεδόνες, στην οδό Δημητρίου Πολιορκητού, το Παιδικό Σταθμό – Νηπιαγωγείο Αερόστατο. Το όραμά της ήταν η δημιουργία ενός σχολείου, το οποίο θα είχε ως στόχο τη νοητική, την κοινωνική και την ηθική καλλιέργεια, αλλά και την ψυχοσωματική υγεία κάθε μαθητή ξεχωριστά. Έτσι, από το ξεκίνημα του σχολείου, η Μαίρη Μίντζα επέλεξε ιδιαιτέρως ικανούς συνεργάτες με ευαισθησίες και με όραμα την προσφορά ουσιαστικής παιδείας και εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου σε όλους τους μαθητές του σχολείου. Η συνεργασία τους οδήγησε στη δημιουργία πρότυπων εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Από το 2000, στο δυναμικό του σχολείου, ανήκει και η Τζίνα Λιλή, κόρη της Μαρίας Μίντζα, Ψυχολόγος του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος) και Παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής.

large_patriotic-hot-air-balloonΤο όραμά της ήταν η δημιουργία ενός σχολείου, το οποίο θα είχε ως στόχο τη νοητική, την κοινωνική και την ηθική καλλιέργεια, αλλά  και την ψυχοσωματική υγεία κάθε μαθητή ξεχωριστά.

Η 32 χρόνων ποιοτική εμπειρία στο χώρο της νηπιακής αγωγής και εκπαίδευσης οδήγησε στην καθιέρωση του σχολείου ως ενός από τα πιο αξιόλογα στην ευρύτερη περιοχή των Β. προαστίων.

Στη διαδρομή αυτή, οι συνεργάτες μας, πανεπιστημιακοί, εκπαιδευτικοί, σύμβουλοι, δάσκαλοι, επαγγελματίες ψυχικής υγείας, καλλιτέχνες, ειδικοί στο χώρο της υγείας, αλλά και όλοι οι άνθρωποι του σχολείου συνέβαλαν στη δημιουργία ενός σχολικού πλαισίου, μέσα στο οποίο ενισχύεται η συνεργατική μάθηση αλλά και η ατομική εξερεύνηση, η ανακάλυψη μέσω της ενεργητικής μάθησης, καθώς και η ανάπτυξη του κάθε παιδιού ξεχωριστά.

Την ιστορία όμως αυτού του σχολείου δεν τη γράφουμε μόνοι μας. Τα παιδιά που «ταξίδεψαν» με το ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ μας, και οι γονείς οι οποίοι επέλεξαν εμάς για «συνταξιδιώτες» των παιδιών τους, άφησαν το στίγμα τους στην πορεία αυτού του σχολείου.

Οι Γονείς

Το ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ, από την ίδρυσή του, αποτελεί ενεργό μέλος του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ.